'Αρθρα
..........................................................................................................................................................................................................................

Η τραγωδία στο Μαρί, η Οικονομία και το δια ταύτα

Όταν θα γίνεται ο απολογισμός της παρούσας διακυβέρνησης Χριστόφια με τη μοναχική στήριξη πια μόνο του ΑΚΕΛ αδιαμφισβήτητα η τραγωδία στο Μαρί θα σηματοδοτεί το αποκορύφωμα των αρνητικών της πενταετίας. Δυστυχώς όμως δεν θα είναι πια η μόνη. Δίπλα της τοποθετείτε και η τραγωδία που έπληξε τη Κυπριακή Οικονομία και η οποία την έφερε στα πρόθυρα της πλήρης κατάρρευσης.

Και οι δύο αυτές τραγωδίες έχουν ένα κοινό παρανομαστή. Οφείλονται σε πολύ μεγάλο βαθμό, ανεξάρτητα των οποίων άλλων παραγόντων που εμπλέκονται, στην αναβλητικότητα που επέδειξε η Κυβέρνηση Χριστόφια. Στη καθυστέρηση να λάβει τα απαραίτητα και ενδεικνυόμενα μέτρα όταν έπρεπε. 

Στη περίπτωση του φονικού φορτίου στο Μαρί η Κυβέρνηση το άφησε, για διάφορους λόγους στο έλεος των στοιχείων της φύσης με αποτέλεσμα στις 11/7/2011 να εκραγεί με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

Στη περίπτωση της Κυπριακής Οικονομίας και πάλι η Κυβέρνηση Χριστόφια επέδειξε ασυγχώρητη ολιγωρία. Εκτίμησε τα δεδομένα λανθασμένα, δήλωνε με τα πιο επίσημα  χείλη - του τότε Υπουργού Οικονομικών -  ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση μας προσπέρασε με αποτέλεσμα να μη ληφθούν έγκαιρα ή και καθόλου τα απαραίτητα μέτρα μέχρι που η κρίση μας κτύπησε κατακέφαλα. Τώρα χρειάζεται η Κύπρος τη Τρόικα , προς την οποία η Κυβέρνηση απετάθηκε απεγνωσμένα, ζητώντας οικονομική στήριξη και αυτή μας επιβάλει σκληρότερα και πολλές φορές εξουθενωτικά μέτρα.

Στο δια ταύτα. Ο λαός έχει την ευκαιρία, το Φεβρουάριο του 2013, να περάσει το μήνυμα ότι αντιλαμβάνεται ποιος ευθύνεται για τις δύο αυτές τραγωδίες. Ταυτόχρονα έχει την ευκαιρία να αναδείξει Πρόεδρο το μοναδικό από τους τρεις  κύριους υποψήφιους ο οποίος διαθέτει τη πείρα, το δυναμισμό αλλά και τη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να κυβερνήσει  χωρίς βαρίδια και παραχωρήσεις σε μια προσπάθεια να δώσει και πάλι ελπίδα και προοπτική.

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα αναλάβει - εκλεγόμενος - τη διακυβέρνηση του τόπου στη πιο δύσκολη και κρίσιμη περίοδο της ιστορίας του. Γνωρίζει το βάρος που αναλαμβάνει. Γνωρίζει επίσης ότι θα έχει στη διάθεση του τα λαμπρότερα μυαλά που διαθέτει ο τόπος για να τον βοηθήσουν να επαναφέρει τη Κύπρο εκεί που ευρίσκετο το Φεβρουάριο του 2008. Είμαι βέβαιος ότι θα τα χρησιμοποιήσει όχι μόνο διότι θα θέλει ο ίδιος να πετύχει αλλά και διότι δε πάσχει από δογματικές αγκυλώσεις και ξέρει ότι έχει μια ιστορική ευκαιρία. Να καταγραφεί ως ο Πρόεδρος που στη πραγματικότητα η διακυβέρνηση που έσωσε την οικονομία της Κύπρου. Δε πρέπει δε  να μας διαφεύγει ότι μια ισχυρή οικονομία είναι  απαραίτητο στήριγμα για μια λύση στο Κυπριακό που μπορεί να οδηγήσει στην απελευθέρωση της πατρίδας.                                            Χρίστος Μ. Τριανταφυλλίδης
                                            Δικηγόρος
                                            Πρόεδρος Νομικού Συμβουλίου
                                            Μέλος Πολιτικού Γραφείου
                                            Δημοκρατικού Συναγερμού