'Αρθρα
..........................................................................................................................................................................................................................

Tα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα
και η εξαγορά των παραπονουμένων

Σε πολύ πρόσφατο άρθρο μου είχα θέσει  ορισμένα ερωτήματα στη Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) και ειδικότερα στο  Πρόεδρο της Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Τα ερωτήματα αφορούσαν την ενεργό εμπλοκή Τουρκοκυπρίων, μελών της ούτω καλούμενης Τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΤΟΠ) σε αποστολή  της ΚΟΠ στην Ιαπωνία και την επίσης ενεργό συμμετοχή  του Προέδρου της ΚΟΠ σε εκδηλώσεις βραβεύσεων της παράνομης ΤΟΠ με φωτογραφίες του μάλιστα μπροστά σε σύμβολα του  ψευδοκράτους.

Τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Δεν με εκπλήσσει το γεγονός αυτό. Στη ΚΟΠ και τον Πρόεδρο της επικρατεί η τακτική – δημοφιλής στη Κύπρο – του «κρύψε να περάσουμε». Και γιατί όχι;  Η τακτική αυτή τις περισσότερες – αν όχι όλες – τις φορές επιτυγχάνει το στόχο  της που δεν είναι άλλος από το να περιμένει η  ΚΟΠ και ο Πρόεδρος της να περάσει η επικαιρότητα  του θέματος με τη βεβαιότητα ότι θα ξεχαστεί ή θα εξαγοραστεί.

Στο προηγούμενο άρθρο μου ανάφερα  ότι θα επανέλθω.  Ότι δεν θα αφήσω τη θεωρία του «κρύψε να περάσουμε» να πετύχει το στόχο της. Το πράττω  τώρα. Τα ερωτήματα τα υποβάλλω και πάλι τόσο προς τη ΚΟΠ όσο και το Πρόεδρο της. Να ξεκαθαρίσουν, απαντώντας εις τα ερωτήματα που έθεσα, πώς και γιατί η ΚΟΠ και ο Πρόεδρος της ασκούν από μόνοι τους πολιτική αναγνώρισης του ψευδοκράτους και των Οργάνων του. Μια πολιτική επικίνδυνα επιπόλαιη και σίγουρα εκτός των αρμοδιοτήτων τους. Μια πολιτική που παραγνωρίζει – τουλάχιστο – ευαισθησίες προσφύγων, αγνοουμένων, εκτοπισθέντων και γενικά όλων όσων δεν συμβιβάζονται με τη τουρκική εισβολή,  τη συνεχιζόμενη κατοχή και τα αποτελέσματα της.Προσθέτω όμως σήμερα  και ακόμη ένα ερώτημα το οποίο απευθύνεται σε όλους εκείνους που κατά καιρούς φωνάζουν, διαμαρτύρονται  και «σχίζουν  τα ιμάτια τους» σχετικά με διάφορες ενέργειες της ΚΟΠ και του Προέδρου  της. Που πήγαν τα παράπονα τους και οι μεγαλόστομες δηλώσεις τους για επιβαλλόμενη αλλαγή; Μήπως πέτυχε σε σχέση μ΄αυτούς η θεωρία της ΚΟΠ και του Προέδρου της «κρύψε να περάσουμε» ή μήπως – και  αυτό είναι πολύ χειρότερο και επικίνδυνο – «εξαγοράστηκαν» οι διαμαρτυρίες και ανησυχίες τους με τα χρήματα, και μάλιστα υπό μορφή γερών προκαταβολών  από τώρα για το 2016 (!!)  της επερχόμενης ΚΟΠ ΤV; 

Εάν ισχύει το τελευταίο ελπίζω να αντιλαμβάνονται ότι όταν δημιουργηθεί αυτή η οικονομική εξάρτηση θα είναι όχι μόνο πολύ αργά αλλά και αδύνατο να φέρουν την αλλαγή που επιβάλλεται στην ηγεσία της ΚΟΠ. Μια αλλαγή που επιβάλλεται οποτεδήποτε δημιουργούνται κατεστημένα τα οποία «έχοντας μείνει» από δημιουργικές και θετικές ιδέες σοφίζονται πολιτικές όπως τη προώθηση των παράνομων Οργάνων στα κατεχόμενα.


                           
                                                                                           Χρίστος Μ. Τριανταφυλλίδης
                                                                                           Δικηγόρος 
                                                                                           Πρώην Πρόεδρος ΑΠΟΕΛ
                                                                                           Πρώην Πρόεδρος ΚΟΠ