Βιογραφικό Σημείωμα
.......................................................................................................................................................................................................................................................

Γεννήθηκε στη Λευκωσία την 31/8/1953. Υιός του Μιχαλάκη και της Ντόλλης Τριανταφυλλίδη. Είναι νυμφευμένος με την ΄Ελενα Μεγαλέμου και έχει μία κόρη.

Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας το 1972.

Αποστρατεύτηκε το Σεπτέμβριο του 1974 έχοντας ενεργό συμμετοχή στις μάχες του Ιουλίου και Αυγούστου του 1974 με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού. 

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης το 1977 με σπουδές στα Νομικά και από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου το 1979 μετά από μεταπτυχιακές σπουδές στα Νομικά. Ενδιάμεσα απέκτησε τον τίτλο του Barrister-at-Law από το Gray's Inn του Λονδίνου. Κατέχει το τίτλο M.A. Law (Oxon).

Aπέκτησε άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος ως Δικηγόρος στη Κύπρο το 1979 και από την 24/5/1980 ασκεί τη μάχιμη δικηγορία με δικό του Δικηγορικό γραφείο στη Λευκωσία με συνεργαζόμενα γραφεία σ΄ολόκληρη τη Κύπρο και επαγγελματικούς συνεργάτες σε πολλές χώρες. 

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του ΑΠΟΕΛ κατά την περίοδο 1981-1983 και Πρόεδρος του κατά τας περιόδους 1994-1996 και 1998 - 2000 περίοδοι κατά τις οποίες οι ομάδες του ΑΠΟΕΛ απέκτησαν πολλούς τίτλους μεταξύ των οποίων Πρωτάθλημα και Κύπελο στο Ποδόσφαιρο και τη Καλαθόσφαιρα κατά τη περίοδο 1995/1996, του Ποδοσφαίρου μάλιστα χωρίς ήττα. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της ΚΟΠ κατά την περίοδο 1984-1988 και Πρόεδρος της κατά την περίοδο 1988-1991. Διετέλεσε τέλος μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κατά την περίοδο 1991-1994.

Μέλος του Ανώτατου Δικαστικού Οργάνου (του Εφετείου) της ΟΥΕΦΑ για τέσσερα χρόνια και μέλος του Εφετείου της ΦΙΦΑ,  για άλλα οκτώ χρόνια  (του Ανώτατου Δικαστικού Οργάνου εις το ποδόσφαιρο παγκόσμια).

Πρόεδρος για τρία χρόνια και μέλος της μέχρι σήμερα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.
                        
Επίτιμος Πρόξενος του Λουξεμβούργου στην Κύπρο από το 1986.

΄Εχει γράψει πάρα πολλά άρθρα για θέματα που αφορούν τα κοινά ειδικότερα με αντικείμενο το Κυπριακό, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τον Αθλητισμό. 


Βιογραφικό
.............................................................................................................................................................................................