Ομιλίες
..................................................................................................................................................................................................

                Παρουσίαση της υποψηφιότητας της Στέλλας Κυριακίδου εις την εκδήλωση της (4/5/2011)

........................................................................................................................................................................................................................................................

Όταν η Στέλλα Κυριακίδου διεκδίκησε και πέτυχε  την εκλογή της εις τις Βουλευτικές Εκλογές του 2006  δε παρουσίασε τον εαυτό της ως πολιτικό. ΄Ηταν, και έτσι εμφανίστηκε, σαν άνθρωπος με ευαισθησία,  με γνήσια έννοια για το συνάνθρωπο της  και με αμείωτη και συνεχή διάθεση να σταθεί δίπλα, να συμπαρασταθεί και να μειώσει  στο βαθμό που αυτό θα ήταν δυνατό  το πόνο και την αγωνία που ο κάθε άνθρωπος νοιώθει όταν η ζωή του γυρίσει τη σκληρή και αρνητική της πλευρά  είτε αυτή λέγεται ασθένεια, είτε φτώχια, είτε  μοναξιά.

Σήμερα, 5 χρόνια μετά, είναι με μεγάλη ικανοποίηση που μπορώ να σταθώ  μπροστά σας και να πω ότι η  παρουσία της στα έδρανα της Βουλής των  Αντιπροσώπων δεν άλλαξαν καθόλου τα ανωτέρω δεδομένα. Δε προσπάθησε η Στέλλα  να γίνει πολιτικός ούτε και χρησιμοποίησε το ξύλινο λόγο που τόσο συχνά ακούμε και που στρέφει όλο και περισσότερο κόσμο μακριά από τη πολιτική και τα κοινά. Δεν ισχυρίσθηκε ότι διαθέτει τις γνώσεις και τις εμπειρίες για να ασχοληθεί και να λύσει το μέγιστο  πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας δηλαδή την απελευθέρωση της. Ούτε και  ισχυρίσθηκε ότι διαθέτει μαγικές  συνταγές για να βρεθούν λύσεις στα οικονομικά προβλήματα που η παγκόσμια κρίση και η αδράνεια των Κυβερνόντων επέφεραν  στη Κύπρο. Και τα δύο αυτά μέγιστα προβλήματα αναμφίβολα την απασχολούν και τη προβληματίζουν αλλά δεν έγινε απότομα  παντογνώστης και ούτε θυσιάζει αρχές χάριν της καρέκλας. Αυτό το στοιχείο και μόνο οφείλει να είναι αρκετό για να  της δίδει το δικαίωμα να στέκει απέναντι  σας, να σας βλέπει στα μάτια και να ζητά  τη ψήφο και υποστήριξη σας. 

Υπάρχει όμως ακόμη ένας λόγος  σοβαρός που της δίδει αυτό το δικαίωμα. Και αυτός δεν είναι άλλος από το ότι κατά τα 5 αυτά χρόνια παρέμεινε ταπεινή, ανθρώπινη, αφοσιωμένη στην οικογένεια της αλλά και  ταυτόχρονα δίπλα στον απλό άνθρωπο, ανεξάρτητα  κομματικού ή άλλου χρωματισμού, κρατώντας του το χέρι την ώρα που το 

έχει  ανάγκη, συμμεριζόμενη το πόνο και την απόγνωση του και δίδοντας  του θάρρος για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες. Με άλλα λόγια δεν άλλαξε από τη Στέλλα του 2006 αλλά παράμεινε άνθρωπος  όχι μόνο με το «α» κεφαλαίο όπως συνηθίζεται  να λέγεται αλλά με όλα τα γράμματα της λέξης «άνθρωπος» κεφαλαία και αυτό με κάνει υπερήφανο που είμαι αδελφός της και χωρίς  κανένα δισταγμό σας ζητώ να τη στηρίξετε για να τη φέρετε και πάλι στη Βουλή δυνατή και ενισχυμένη παιρνόντας το μήνυμα ότι το ενδιαφέρον για τον άνθρωπο και η στήριξη του εκτιμάται και δίδοντας της κατ΄αυτό τον τρόπο περισσότερες δυνατότητες για να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική σ΄εκείνο που ούτως ή άλλως κάνει.

Τελειώνω λέγοντας 3 πράγματα:

  1. Eύχομαι σ΄όλους τους υποψήφιους της παράταξης καλή επιτυχία.
  2. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους υποστηρίζουν και βοηθούν τη Στέλλα στη προεκλογική της προσπάθεια. Θα ήταν παράλειψη μου όμως να  μη σταθώ ιδιαίτερα και να κάνω ειδική αναφορά στο Κίκη.
  3. Η Στέλλα είναι ο άνθρωπος που σας ανάφερα πιο πάνω διότι 2 άνθρωποι που δε βρίσκονται πια μαζί μας της έδωσαν τις σωστές αρχές και βάσεις. Τη παρακολουθούν απ΄εκεί που βρίσκονται και τη καμαρώνουν. Σ΄αυτούς τους 2 αφιερώνω αυτή μου τη παρουσίαση.

Σας ευχαριστώ.


                             Χρίστος Μ. Τριανταφυλλίδης